Tine Bryld var hele Danmarks socialrådgiver. Et fyrtårn, som med et sjældent set samfundsengagement var med til at ændre det sociale landkort – ikke mindst for de unge, de udstødte, for Christiania, fri abort og meget mere.

Som vært på radioprogrammet Tværs gav Tine Bryld i en menneskealder unge råd og vejledning. Hun lyttede, tog dem alvorligt men kunne også skære ind til benet og omsorgsfuldt stryge de unge mod hårene, når det var nødvendigt.

Som debattør havde Tine Bryld modet til at tale magthaverne imod på de udstødtes præmisser, men havde samtidig evnerne til at samarbejde. Dermed blev der skabt resultater, der har været med til at ændre det danske samfund. Det er i denne ånd prisen skal gives.

Tine Bryld Prisen er på kr. 250.000 (også kaldet Projektprisen) og gives til et projekt eller en organisation, der har markeret sig med en særlig indsats for socialt udsatte og marginaliserede mennesker eller grupper i Danmark, herunder fx rejst debatter, iværksat aktiviteter eller på anden vis arbejdet for at skabe bedre forhold i samfundet for disse mennesker eller grupper. Endvidere kan der uddeles et beløb på op til kr. 250.000 (også kaldet Udviklingsprisen) til at forankre og udvikle den indsats, som har begrundet prisen.

Sammen med prisen følger desuden en unik statuette, som er skabt af Leif Sylvester.

Prisen blev første gang uddelt den 21. oktober 2013 i DR.

Det er ikke muligt at søge prisen, men kender du nogle, som du mener, vi bør lægge mærke til, er du velkommen til at sende en mail til mail@tinebryldprisen.dk.