Tine Bryld Prisen er uddelt for sidste gang. Efter 10 års virke har Foreningen for uddelingen af Tine Bryld Prisen på en ekstraordinær generalforsamling besluttet at nedlægge prisen, der i alt nåede at blive uddelt 10 gange. Beslutningen er truffet i tæt samråd med Tine Brylds familie.

 

Prisen blev i sin tid stiftet med støtte fra Trygfonden og i samarbejde med organisationen Plan B og DR, hvor Tine Bryld i 36 år sad ved mikrofonen søndag aften og gav råd og vejledning til unge med problemer og særlige udfordringer.

Tine Bryld Prisen har siden 2013 hædret foreninger og mennesker, der har gjort en særlig indsats for mennesker i udsatte positioner, og prisen har dermed sat fokus på en række projekter og organisationer i hele landet.

Det har været en stor glæde at få lov til at uddele denne særlige pris og dermed synliggøre og anerkende en række ekstraordinært gode projekter og organisationer, der alle gør en forskel for socialt udsatte mennesker. Men alt har sin tid, og i samråd med Tine Brylds familie har foreningen besluttet at nedlægge sig selv og lade andre bære stafetten videre, siger formand for Tine Bryld Prisen Gunvor Wibroe.

Hun glæder sig over, hvordan de mange prismodtagere har brugt prisens 500.000 kroner til at styrke og udvikle deres sociale arbejde, så Tine Bryld Prisens betydning kan mærkes i mange år fremover.

Prisuddelingen er hvert år blevet transmitteret af DR, der har sendt direkte på P3.

Tine Bryld er en vigtig del af DR’s historie og særligt hendes måde at tale med unge og tage unge alvorligt på er fortsat en stor inspiration for vores tilgang til, hvordan P3 skal arbejde, siger ledende redaktionschef Malene Birkebæk fra DR

Tine Brylds familie har i de 10 år været aktive i foreningens virke og glæder sig over, at Tine Brylds ånd lever videre gennem prismodtagerne.

Vi er dybt taknemmelige for den opbakning og økonomiske støtte som Trygfonden har ydet gennem 10 år, siger Tine Brylds datter, Lea Bryld. Det har gjort det muligt for os at prise de fantastiske initiativer, der er overalt i Danmark – og hvis formål er at hjælpe mennesker på kanten af samfundet. Vi kan mærke, at Tines ånd og minde lever og vi er stolte af, hvad hun har betydet.

Udover udvælgelsen af prismodtagere og varetagelse af prisuddelingen, har foreningen stået bag produktionen af en podcast om Tine Brylds liv og hendes indsats. Podcasten hedder Tines Stemme og kan findes på Apple Podcast, Spotify med videre.