Over seks episoder udfoldes Tine Brylds inspirerende liv og virke i en ny podcastserie. I serien dykker journalist og forfatter Gitte Løkkegaard i samspil med tidseksperter og fremtrædende personer fra Tine Brylds liv ned i den utrættelige socialrådgivers mere end 40-årige arbejde for de udstødte, udsatte og umælende i samfundet. Podcasten, der udgives af Tine Bryld Prisen med støtte fra TrygFonden, er tilgængelig via alle podcasttjenester.

Du kan lytte til podcasten i Apple Podcasts her, i Spotify her eller hos POV International her.

Hver episode fokuserer på en afsluttet historie om et fagligt kapitel i Tine Brylds liv, og de seks episoder kommer rundt om Tine Brylds mange forskellige facetter og roller, der foruden arbejdet som socialrådgiver også inkluderede titler som forfatter, brevkasseredaktør og radiovært, hvor Tine Bryld fra 1972 frem til 2008 rådgav unge om livets store og små problemer i programmet Tværs. Serien giver et unikt indblik i det arbejde, Trine Bryld var involveret i, og hvordan hun blev en af de mest indflydelsesrige og respekterede personer inden for socialt arbejde i Danmark.

En stor inspiration for mange
”Vi vil meget gerne videreformidle Tine Brylds historie, da hun igennem hele sin karriere var en kæmpe inspiration på det sociale område. Tine var en pioner inden for sit felt, og her 10 år efter hendes død, synes vi, at det er vigtigt at sætte fokus på hendes meget betydningsfulde arbejde, da det stadig er en stor inspiration for mange,” siger Gunvor Wibroe, formand for Tine Bryld Prisen.

Fortællingen om hendes liv og virke understøttes af flere tideksperter, fx Peter Ege, tidligere socialoverlæge i Københavns Kommune og misbrugsekspert og Ida Koch, der var kollega til Tine Bryld på Tværs som sætter Tines arbejde ind i en historisk kontekst. Derudover bidrager mennesker tæt på Tines liv, herunder Claus Bryld og datteren Lea Bryld, med indsigt i hendes liv og væsen.

De seks episoder om skelsættende tidsperioder og faglige fodspor fra Tine Bryld liv handler blandt andet om:

  • Tines arbejde i Mødrehjælpen i brydningstiden inden for den fri abort
  • Tines pionerarbejde i narkotikabehandlingen i Danmark
  • Christiania og Tines arbejde som translatør
  • Radioprogrammet Tværs, hvor Tine agerede hele Danmarks mor
  • Grønland og det pionerarbejde, som Tine gjorde for landet
  • Det sociale arbejde i privaten på Uraniavej

”Tines stemme” er tilgængelig på alle gængse podcasttjenester. Værten er journalist og forfatter Gitte Løkkegaard, der kendte Tine Bryld igennem mange år, står også bag biografien Tine Bryld – et lettere kaotisk ridt fra 2009.

Podcasten udgives af Tine Bryld Prisen med støtte fra TrygFonden.

Credits: Vært: Gitte Løkkegaard. Musik: Niels Bech-Jessen, lydefterbearbejde: Peter Egevang, og interviewet med Tine er lavet af Erik Valeur og Frank Hvilsom.

Coverbillede: Jens Honoré