BROEN Danmark er årets modtager af Tine Bryld Prisen 2020!

Det blev afsløret i en live radioudsendelse på Tværs på P3, som blev sendt fra Vega onsdag d. 21. oktober. Line Kirsten Nikolajsen, kendt fra bl.a. radioprogrammet “Tabu”, var aftenens vært, og Jacob Bellens og Mekdes optrådte med live musik. Forfatter, dokumentarist og tidligere Tværs-producer Anna Elisabeth Jessen var aftenens første taler før radioudsendelsen og satte stemningen til en smuk og festlig fejring.

Gunvor Wibroe, formand for Foreningen for uddeling af Tine Bryld Prisen, afslørede traditionen tro årets modtager af Danmarks store socialpris. I sin tale begrundede hun bl.a. valget af BROEN Danmark med disse ord:

“BROEN nedbryder siloer indenfor det sociale område. Bygger bro mellem barnet og fællesskabet. Mellem de frivillige og de offentlige indsatser. Mellem BROEN og andre foreninger, som hjælper udsatte børn og unge.“

BROEN Danmark arbejder for at skabe forbindelse mellem socialt udsatte familier og foreningslivets fællesskaber og hjælper med betaling af kontingenter og udgifter til udstyr. BROEN’s 31 lokalforeninger hjalp i 2019 over 5.000 børn og unge, og formand Peter Poulsen fortalte i sin takketale, at det med Prisen bliver muligt at gøre endnu mere for at hjælpe endnu flere.

Publikum i salen og lytterne rundt omkring i Danmark hørte interview med Maria, som delte sin historie om den hjælp, som hun fik af BROEN Danmark, og hvor stor forskel det gjorde for hendes livssituation som barn. Mekdes bidrog med sin egen fortælling om det at være barn og have utallige fritidsaktiviteter, og hvordan det hjalp hende til at finde vejen frem til sin stærke musikkarriere. Social- og Indenrigsminister Astrid Krag fortalte også om vigtigheden af at deltage i fællesskaber, udforske sine interesser og få succesoplevelser, og efter dette rundede Jacob Bellens aftenen af med en nyfortolkning af klassikeren “Du er ikke alene”.

Tine Bryld Prisen ønsker BROEN Danmark stort tillykke med den velfortjente pris og sender en stor tak til TrygFonden og Plan-B for et godt samarbejde.

 

Klik ind på vores Facebook eller LinkedIn for at se, hvordan vi overraskede BROEN Danmarks sekretariat på et Skypemøde med en falsk dagsorden…

 

Foto: Bjarke MacCarthy